Japoniškos Rumšiškės   1 comment

Japonijoje yra ne vienas ir ne du muziejai, kurie panašūs į Rumšiškes: atkurti įvairių laikotarpių senoviški pastatai, po juos galima pasivaikščioti, apžiūrėti daiktus, kai kur rodomi amatai. Kaip tik vienas toks muziejus yra visai netoli namų, gal pusvalandis kelio dviračiu. Vadinasi Edo laikų Tokijo architektūros muziejus po atviru dangumi :) Nuvykęs sužinojau, kad ICU studentams įėjimas nemokamas, tad gal reikės ir dažniau ten užsukti.

Muziejaus logotipą „kirminiuką“ sukūrė Ghibli studijos režisierius Miyazaki, nes šio muziejo pastatai jį įkvėpė sukurti filmą Spirited Away.

Muziejus kaip didelis parkas, kuriame išsibarstę pastatai. Čia centrinės gatvės fragmentas. Ne visi namai iš Edo periodo (17-19 a.), kai kurie kiek naujesni.

Ta pati gatvelė. Priekyje matosi pirtis, o iš šonų įvairios parduotuvėlės: indų, sojų padažo, maisto, gėrimų.

Kiti namai išsimėtę atokiau vienas nuo kito. Galima pamatyti kaip gyveno to meto turtingesni žmonės, ūkininkai. Čia vaizdas iš vieno prabangesnio pastato antro aukšto.

Kai kuriuose namuose lankytojus pasitinka savanoriai, kurie papasakoja apie istoriją ar kažką parodo. Šis senukas lankstė iš popieriaus, o kitame namuke be kamino sėdėjo keli laužo kūrentojai, leisdami pajausti, ką reiškė gyventi dūminėje pirkioje.

Bene daugiausiai dėmesio susilaukė kojūkų kampelis. Panašu, kad visos kultūros šį daiktą pažįsta.

Ir pabaigai tuščia vitrina, su užrašu „nefotografuoti“ :)

Posted 2012/05/24 by linasd in Japonija

Tagged with ,

1 responses to “Japoniškos Rumšiškės

Subscribe to comments with RSS.

  1. Atgalinis pranešimas: Keturi muziejai |

Parašykite komentarą