Kalnas nr.2   Leave a comment

Beveik lygiai prieš metus rašiau apie bandymą su Friends of Earth (FoE) kompanija kopti į kalnus. Tada tik iš dalies pavyko, nes vietoje FoE grupės pravaikščiojau su prancūzais ir frankofonais. Šį savaitgalį buvo bandymas nr.2. Pasimokius iš klaidų, viskas praėjo daug sklandžiau – FoE atstovus sutikau, o ir kopinėjimas kiek rimtesnis buvo. Ne tiek labai į aukštį, kiek daugybę kartų aukštyn-žemyn ilga kalvų grandine. Pradėjome 9 val. ryto ir baigėme 18 val. be didesnių pailsėjimų. Gal ~17-18 km susidarė. Bent man buvo pats tas: nei per lengvas pasivaikščiojimas, nei toks, kad jau į galą atsibostų ir galvotum, kada čia baigsis.

Bendralaipiotojai pasitaikė įdomūs (du amerikiečiai, septyni japonai ir aš), apie viską pakeliui prisikalbėjom. Tik pats miškas kiek nuobodokas, nes vienodai užsodintas eilėmis.

_IGP8435

Kita laipiotojų grupė:

_IGP8437

_IGP8438

Aukščiausias dienos taškas:

_IGP8439

_IGP8445

_IGP8448

_IGP8449

Šibujos judrioji sankryža ir šis miškas, kur kelių kilometrų spinduliu tyla ir ramybė, – dvi vietos, į kurias vardan balanso reikėtų atvesti kiekvieną atvykusį pamatyti Tokijo (pagal suskirstymą abi priklauso tam pačiam administraciniam vienetui).

_IGP8450

Jeigu kas susidomėtumėte, išvyko vyksta kone kiekvieną sekmadienį. Registracija nebūtina, tereikia atvykti į susitikimo vietą, atsinešti su savimi pietus ir susimokėti 1000 ienų (~24lt), kurie atitenka FoE veiklai. Tvarkaraštis štai čia.

Posted 2014/10/28 by linasd in Japonija

Tagged with ,

Parašykite komentarą