Savaitės įdomybės   1 comment

Ši savaitė buvo bene aktyviausia nuo atvykimo. Bediskutuodamas su vadovu, pasišnekėjęs jau nuo Vasedos universiteto laikų pažįstamu profesoriumi Ohta, o pirmadienį dar susitikęs su vienu WWF darbuotoju, galiausiai pabaigiau siaurinti ir konkretinti savo tyrimų planą. Truputį netikėtai jis pasisuko į miškų apsaugos pusę, kas turėtų būti visai įdomu. Jeigu konkrečiau, tai aiškinsiuosi Japonijos atsaką į tarptautines miškų apsaugos iniciatyvas. Kaip tik šią savaitę pasitaikė du susiję renginiai, kurie „suvalgė“ dvi dienas: trečiadienį FoE rengė seminarą apie nelegalią prekybą mediena ir darnią miškininkystę, o penktadienį ITTO šventė savo 25 metų jubiliejų ir Jokohamoje taip pat organizavo visą dieną trukusį renginį. Abu pakankamai įdomūs ir naudingi, nors pasitaikė ir nuobodesnių, tą patį per tą patį kartojančių pranešėjų. Kelios iliustracijos iš Jokohamos. Dalis jų perleistos per Luminance programėlę, tikriausiai atpažinsite kurios.

ITTO renginio plakatas.

“ />

Renginio akimirka.

Na o šeštadienį ne aš į renginius keliavau, o renginiai pas mane, nes vyko kasmetinis ICU festivalis. Susidėjo jis, galima sakyti, iš dviejų dalių: maisto ir muzikos. Už abi buvo atsakingi įvairiausi universiteto būreliai. Tie kurie galėjo paruošti spektaklį, koncertą ar kokį kitą pasirodymą, demonstravo savo sugebėjimus ant vienos iš trijų scenų, o likusieji turėjo palapines ir čia pat vietoj gamino visokiausius valgius. Prie progos galiu pababmbėti, kad viskas buvo labai mėsiška, tad pasivaišinau tik keptomis saldžiomis bulvėmis. Matomai reikia įkurti savo būrelį, kuris kitais metais turėtų palapinę su veganiškais keksiukais :) Šiaip ar taip atmosfera buvo šurmulinga ir triukšminga, geri orai pritraukė daug žmonių ir festivalių mėgėjai smagiai praleido laiką. Vėlgi kelios nuotraukos:

Ir paskutinis dalykas – pagaliau prisiruošiau nueiti į ICU muziejų, kuriame eksponuojami aplinkinėse vietovėse ir ne tik iškasti akmens amžiaus radiniai, šiek tiek krikščionybės istoriją Japonijoje parodančių daiktų ir bent man įdomiausia buvusi katagami paroda (katagami yra įvairiais raštais iškarpytas popierius, kuris dedamas ant audeklo ir naudojamas kaip rėmelis dažymui). Kai kurie jų atrodo labai įspūdingai dėl savo smulkmeniškumo ir originalių, techniškų iškarpymų. Kad ir šis:

Visos baltos vietos yra išpjaustytos, o tamsios - likęs popierius. Geri meistrai sugeba į vieno centimetro plotį sutalpinti dešimt ar daugiau juostelių, išpjaustydami milimetro storio plyšelius.

Parodoj nelabai ėjo patogiai fotografuoti, todėl daugiau katagami pavyzdžių galite rasti tiesiog paieškoję „katagami“ google paveikslėlių paieškoje.

Posted 2011/10/30 by linasd in Japonija

Tagged with , ,

1 responses to “Savaitės įdomybės

Subscribe to comments with RSS.

  1. Atgalinis pranešimas: Dantų mados « Šen bei ten / Here and there / あちこち / 여기저기

Parašykite komentarą