Du savaitgaliai   3 comments

Dienos bėga retai kada iš universiteto ribų beišeinant, tad ir nėra labai apie ką dažnai blogą atnaujinti. Išimtis tik paskutiniai du savaitgaliai. Praėjusį vykau į kasmetinę vegetarų šventę, o šį pagaliau pavyko pirmąkart aplankyti kasmėnesinį ekologišką turgelį. Viskas vyko toje pačioje vietoje – šalia Jojogi parko.

Vegetarų šventė (apie ją jau rašiau užpernai ir pernai) savo turiniu buvo tipiška, su daug vis kažkuo prekiaujančių palapinių. Paįvairinimo įnešė tik oras, nes lietus pylė kaip iš kibiro, bet nuotaikos tikrai nesugadino, gal tik bendro šurmulio buvo mažiau.

IMG_5413

IMG_5404

IMG_5398

Būna ir šitaip – „veganiška mėsinė“, kurioje pardavinėjo visokias sojos „mėsas“.

IMG_5408

Šio savaitgalio orai visiškai priešingi – giedra anei debesėlio. Beeinant į turgelį sutikom ir linksmai nusiteikusį tanukį (usūrinį šunį) :-) Paaiškėjo, kad tai netoliese esančios šventyklos „talismanas“, atėjęs prie parko paraginti nešiukšlinti. Netoliese sukiojosi ir savanoriai su maišais, tikriausiai eis parke šiukšles rinkti.

IMG_5418

Ekologiškas turgelis ne itin didelis. Vienur ryžiai, kitur daržovės ir vaisiai, trečiur kokie nors nevalgomi dalykai. Keliose vietose jau ir pagamintą maistą siūlė.

IMG_5426

IMG_5437

IMG_5443

IMG_5444

IMG_5432

IMG_5429

Pora išragavimų: dideli kepti koldūnai su daržovių įdaru ir ryžių dubenėlis su soja.

IMG_5431

IMG_5433

Alėjos, kurios šonuose buvo išsirikiavę palapinės, gale stoviniavo ir kelios gyvūnų teisių organizacijos. Po pietų turėjo rengti anti-kailinę eiseną.

IMG_5449

Nebuvau turgelio rengėjams itin geras klientas, nes įsigijau parsinešimui į namus tik vieną pirkinį – šviežių žemės riešutų. Lig šiol dar nebuvau su tokiais susidūręs. Pardavėja paaiškino, kad galima valgyti žalius arba virtus, o internetas sako, kad tinka ir kepti arba orkaitėje paskrudinti. Čia jau nuplauti taip atrodo:

IMG_5474

Kevalas minkštas, kvepia tarsi bulvėmis, tarsi dar kažkuo. Išsilukštena pupelė:

IMG_5466

Tada dar nusiima minkšta žievelė ir jau pasirodo pusiau pažįstamas žemės riešutas:

IMG_5469

Vienų skonis primena žalias pupeles, kitų, labiau panokusių, pačius žemės riešutus, bet gaivesnio skonio, su trupučiu saldumo.

IMG_5477

Dauguma buvo pupelinio skonio, todėl prisiminiau kinišką saldžios žemės riešutų sriubos receptą ir išviriau visus sojų piene. Gavosi skanus ir tikai nekasdieniškas desertas :-)

Posted 2013/10/27 by linasd in Japonija

Tagged with ,

3 responses to “Du savaitgaliai

Subscribe to comments with RSS.

  1. O kur saldžios sriubos receptas? ;)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: