Bambukai ir apelsinai   1 comment

Vienas iš pavasario ženklų yra iš žemės pasirodantys bambukų daigai. Netoliese yra nedidelė bambukų giraitė, kurioje kaip tik juos galima pamatyti.

Nedidelis daigas.

Pora išdygusių anksčiau, bet jau pasiekusių 2-3 metrų aukštį. Stiebiasi jie tikrai greitai, po keliolika ar keliasdešimt centimetrų per dieną.

Jauni bambukų daigai valgomi. Juos iškasa su kastuvu, nes daugiausiai skanios dalies prie pat žemės ir po ja. Tada išpjauna centrinę dalį ir išverda. Skonis traškus, kažkiek primena virtą kukurūzo burbuolę. Čia vienas filmukas, kaip vyksta visas bambukavimas, nuo iškasimo iki išvirimo:

Kitas pavasarinis subruzdimas vyko už pat lango, nes atvažiavo kelios moterys nusiskinti apelsinus nuo šalimais augančio pusiau laukinio citruso. Jau rašiau, kad aš vis nuo jo pasivaišindavau ir darydavau apelsinų limonadą. Lengviausiai pasiekiamus vaisius jau buvau nuskynęs, bet dar nemažai kabojo viršūnėje. Skynėjų komandai tai nebuvo kliūtis, nes atsinešė specialias sodininkų lazdas ir greitai viską švariai nuraškė. Nuėjau pasikalbėti, sakė, kad darys apelsinų uogienę. Derlius visai neblogas:

Posted 2012/04/30 by linasd in Japonija

Tagged with

One response to “Bambukai ir apelsinai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Atgalinis pranešimas: Ne rudmėsės ir baravykai « Šen bei ten / Here and there / あちこち / 여기저기

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: