Neseniai sužinojau, kad visame Tokijuje išsimėtęs makaronų restoranų tinklas Kagetsu vykdo specialią akciją, kuriam laikui į meniu įtraukdamas kelis veganiškus valgius. Buvo smalsu išbandyti, todėl su dviračiu nuvažiavau iki artimiausio restoranėlio. Įsikūręs jis prekybos centre, prekių vaikams aukšte, aplinka nelabai autentiška, triukšminga, jautiesi kaip valgykloje :) Šiaip ar taip meniu tikrai turėjo atskirą skyrelį su “vege-ramen“ makaronais, “vege-gioza“ koldūnais ir “vege-itameši“ ryžių patiekalu. Viskas sotu, skanu ir pakankamai nebrangu. Reikia tikėtis, kad čia ne kelių savaičių eksperimentas ir tų valgių greitu laiku nepanaikins, nes kitose vietose gauti ramen arba giozos be mėsos nelabai įmanoma.

Itameši - ryžiai karštame inde su daržovėmis. Kažkiek panašu į korėjietišką valgį bibimbap.
Kad jau užsiminiau apie korėjietišką maistą, šiandien pabandžiau pirmą kartą padaryti kongdžang – sojos pupelių užkandį. Galite pabandyti, sudėtinės dalys paprastos: sojų pupelės, sojų padažas, cukrus, česnakas ir sezamų sėklos papuošimui (aš užbarsčiau sumaltomis). Sekiau šias instrukcijas, viskas pavyko, gal tik skonis truputį per sūrus, reikėtų dėti šiek tiek mažiau sojų padažo.

Korėjietiškas bančianas kongdžang.
Parašykite komentarą