Sojos pienai   8 comments

Japonija be viso kito garsėja kaip sojos šalis, mat čia suvalgoma bene daugiausiai sojos gaminių iš visų valstybių. Vakarietiški mitybos įpročiai, žinoma, šį kiekį gerokai sumažina, bet mėgstantys tradicinius japoniškus valgius soją valgo ryte, per pietus ir vakare įvairiausiais pavidalais: kaip įvairiausių rūšių tofu (sojų varškę), natto (fermentuotas sojų pupeles), miso (kitokiu būdu fermentuotas sojas), sojos miltus, sojos pieną, jubą (išgaunama iš sojų pieno), okarą (sojos pieno tirščiai), virtas žalias sojos pupeles, virtas prinokusias pupeles ir dar visaip kitaip paruoštas. Visus šiuos dalykus nesunkiai galima rasti bet kuriame prekybos centre, o populiaresni produktai turi po ištisus skyrius. Šiandien trumpas įvadas į sojos pieno įvairovę :)

Nuo atvykimo prie progos vis nusipirkdavau paragavimui po mažą indelį vis skirtingo sojos pieno, o išgėręs pastatydavau lentynoje. Po truputį prisikaupė visai nemažas kiekis, todėl prieš darydamas naujametinį švarinimąsi juos nufotografavau ir paviešinu čia.

Visi indeliai iš tolo. Čia, aišku, toli gražu ne visa įvairovė, nes už akių kartais užkliūna neišragautos rūšys, labai įprastos (pvz., šokoladinis sojų pienas) arba neveganiškos. Šiaip ar taip, bendrą vaizdą susidaryti galima. Tokios dėžutės yra populiariausia pakuotė, po 200ml, bet yra ir didesnių, po litrą. Vidutinė kaina kažkur 70 ienų arba kokie 2,3Lt.

Pradžiai vienas iš populiariausių ir gal skaniausių skonių - bananinis.

Neįprastesni šie - su sultimis. Iš kairės: persikų, apelsinų, kriaušių ir vėl apelsinų.

Taip pat tik Japonijoje pamatyti ir išragauti sojos pienai su arbata, tiek žalia, tiek ir juoda. Įdomus derinys, bet antrą kartą nežinau ar pirkčiau.

Dar trys japonybės: su raudonom pupelėm, saldžiąja bulve ir (šitas bene geriausias) - su kepintais sojų miltais. Sojų skonio sojų pienas :)

Grįžkime prie kai ko paprastesnio: juoda dėžutė yra sojų pienas su juodaisiais sezamais, vidurinė - su migdolais, paskutinė (vėl retenybė) - su persikų kauliukų skoniu.

Kairėje - su kažkokios rūšies kaštonais, dešinėje - su braškėmis.

Ir paskutiniai abu su kava.

Posted 2012/01/11 by linasd in Japonija

Tagged with

8 responses to “Sojos pienai

Subscribe to comments with RSS.

  1. Persikų KAULIUKŲ skonio. Oho :D

  2. Rojus veganams, ieškantiems naujų skonių :)

  3. Gal tas naujas skonis sojų piene, tik koks nors sintetinis kvapas ir skonio milteliai? Pas mus taip limonadus daro:)

    • Pagal sudėtį dažniausiai iš tikro deda ar tai bananų tyrės, ar žalios arbatos, ar sulčių. Visiškai sintetinių nebūna.

    • Graži kolekcija, tikrai tiek nematęs. Bet ir neieškojau, nes nesitikiu, kad bent kuri rūšis veganiška. Nors gal…

  4. Atgalinis pranešimas: Kęndy « Šen bei ten / Here and there / あちこち / 여기저기

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: