Kabočia ir kiti skanumynai   Leave a comment

Pasikaupė kelios su maistu susijusios nuotraukos, kurias čia ir sudėsiu, trumpai pakomentuodamas.

Viena iš populiaresnių žiemiškų japoniškų daržovių - moliūgas „kabočia“. Skonis kažkur tarp morkos ir bulvės. Tik tiek, kad ganėtinai kietas ir reikia padirbėti kol supjaustai.

Čia tos pačios kabočios troškinukas su dar viena dažna daržove - varnalėša. Tiksliau, jos šaknimis.

Iš išvykos į Vegan Cafe: šventinis sumuštinis, ...

...vietnamietiškas valgis su grybais ir keptais ryžių traškėsiais, ...

...ir pica :-p

Kitas tarsi naujametinis, tarsi ne, užkandis - ryžių pyragėliai kepto tofu „maišeliuose“, užrištuose kažkokio džiovinto vaisiaus juostele. Skonis gan blankus, nebent užsipili padažo arba išvirtum sultinyje.

Dar vienas žiemą į parduotuves atkeliaujantis valgis - džiovintos saldžiosios bulvės. Jas verda garuose, supjausto ir išdžiovinta. Skonis kaip minkšto, šiek tiek salstelėjusio blyno.

„Vyriškas“ tofu, mat kažkodėl buvo įdėtas į indelį su apačioj išspaustu hieroglifu 男, reiškiančiu „vyras“. Išėmus įspaudas liko, o aš į jį dar įpyliau sojų padažo. Kaip bebūtų, skonis kaip bet kurio kito tofu.

Paskutinis skanumynas - neprinokę sojų pupelės. Jas tiesiog išsiverdi, užsibarstai druskos ir valgai vienas, su ryžiais ar kaip kitaip. Labai skanu :)

Posted 2012/01/03 by linasd in Japonija

Tagged with

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: