Tai, kas būtina kiekvienai virtuvei   2 comments

Vakar mano virtuvėje atsirado tai, be ko neįsivaizduojami japoniški namai – ryžių virimo aparatas. Taip sutapo, kad iš ryto į freecycle atkeliavo skelbimas, jog vienas amerikietis išsikrausto ir atidavinėja nemažai savo daiktų. Tereikėjo numinti su dviračiu į centrinę Tokijo dalį ir pasiimti.

Ryžių virdulių čia galima rasti visokiausių. Maniškis vienas iš paprastesnių, turi tik paprasčiausias funkcijas – virti ryžius, košę ir kepti pyragą. Dar galima nustatyti, kad išvirtų ryžius tam tikru laiku, tarkime, kokiai 7tai valandai ryto, kad atsikėlęs jau turėtum. Norint kažko ypatingesnio, parduotuvėse galima rasti aparatų, kurie kainuoja ir 2500 ar daugiau litų.

Procesas paprastas: atidarai dangtį, į indą sudedi ryžius, užpili vandeniu, uždarai dangtį ir paspaudi mygtuką. Po 40-50 min. jau viskas paruošta.

Labiau mėgstu rudus ryžius, tai ir spalva jų tokia.

Tą proga vakarienė buvo nors ir paprasta, bet jau savoj virtuvėj pagaminta.

Kairėje: ryžiai, fermentuotos pupelės nato ir žalios virtos sojos pupelės. Dešinėje: tofu, o tas juodulys tai pirmą kartą ragauta marinuota tam tikros rūšies mėta Perila (japoniškai „šiso“). O toliau tik šiaip kukli salota.

Rytoj jau turėčiau turėt šaldytuvą. Įdomu kaip seksis jį pervežti :)

Posted 2011/09/18 by linasd in Japonija

Tagged with ,

2 responses to “Tai, kas būtina kiekvienai virtuvei

Subscribe to comments with RSS.

  1. Niekada nemačiau šaldytuvo ant dviračio…. :)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: